Woorden Jutten aan Zee is een co-produkt van Jeanet van Omme en Nanda Huneman. Al tien jaar lang geven wij samen schrijfles op Terschelling. Uit deze jaarlijkse paasweekeindes is Woorden Jutten aan Zee ontstaan. Een creatieve samenwerking die uitmondde in een sprankelend produkt. Beproefd op Terschelling, lees hier de ervaringen van oud-cursisten.

Zij maakten hun rug recht, en de potvis legde een vin op de schouder van de meeuw, terwijl de meeuw een vleugel om zijn middel sloeg. En toen dansten zij, zwijgend en ernstig, op het maanovergoten strand, op de klanken van een langzame branding. Iedereen hield zijn adem in en dacht: zo is er nog nooit gedanst. (Toon Tellegen)

Jeanet van Omme (1960) is docent, redacteur en schrijfcoach. In 2000 richtte zij het Schrijfatelier op. Zij was als gastdocent schrijven verbonden aan de Academie van Bouwkunst en het Instituut voor Interactieve Media in Amsterdam. In 2005 voltooide zij de Academie voor Coaching en Counselling. Jeanet van Omme studeerde Engelse-taal en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.
Onlangs publiceerde zij De Aap en het Alfabet, 26 columns over 15 jaar Schrijfatelier. Ook is zij begonnen met Schrijfatelier Uitgeverij, met een fonds van boeken over schrijven, lesgeven en het creatieve proces.

Jeanet over de samenwerking met Nanda: Mama mia, wat kunnen wij brainstormen! Als wij samen zijn vliegen de ideeën in het rond. We kunnen onszelf soms niet bijhouden. Het is nooit saai met Nanda. Altijd wat in te brengen. Puur plezier.

Nanda Huneman (1976 ) is schrijfster, schrijfdocent en schrijfcoach. Na de afronding van haar studie Journalistiek is zij in 2005 begonnen met haar Schrijfbedrijf Nanda Huneman. In de zomer van 2008 heeft zij in New Mexico lessen gevolgd bij de Amerikaanse schrijfster Natalie Goldberg en een intensieve cursus Poetry Therapy in New York gedaan. In 2011 heeft ze de opleiding tot mindfulnesstrainster gevolgd. Ook heeft Nanda de Visie-Op-Leiding van Doulble Healix afgerond, over de Reis van de Held.
Nanda is opgegroeid op een schip en heeft jarenlang in de zeilende beroepsvaart gewerkt. In augustus 2014 publiceerde zij haar roman Fok, een eigenzinnig verhaal over een jonge vrouw die de oceaan overzeilt en anders naar haar verleden leert kijken. En in 2017 haar boek Spelen met je leven – over het schrijven van Levensfictie.

Nanda over de samenwerking met Jeanet: Ik voel me nog steeds dankbaar dat ik door Jeanet ben opgeleid in dit bijzondere vak. Werken met Jeanet is net als schrijven – we inspireren, redigeren maar publiceren uiteindelijk altijd. Een creatieve samenwerking!

Jan Huneman is waddenfotograaf. Al het beeldmateriaal op deze website (behalve dat van de cursussen) is door hem gemaakt. Haal de zee in huis en bestel een prachtige foto op canvas bij deze waddenfotograaf! Dit is zijn website: www.waddenfotografie.nl

Deze site hebben we in samenwerking met Ferdinand Zanda ontwikkeld. Zie: 2ndtjois.nl

Hans den Hartog is filmmaker en heeft de audiofragmenten gemaakt. Zie: www.ducreations.nl