Creatieve schrijftrainingen, – workshops en lange weekends op locatie aan zee. Wij geven concrete en speelse schrijfopdrachten waarmee je je eigen verhaal eens van een andere kant beziet. Nieuwe invalshoeken en andere woorden spoelen als vanzelf aan. Schrijven aan zee: uitwaaien, schrijven en je laten verrassen.

Kustlijn
Jouw leven is een eiland met een kustlijn waarop van alles aanspoelt. We struinen deze kust af op zoek naar bruikbaar materiaal. Schrijven wordt als zoeken naar mooie schelpen. We schrijven zonder vooropgezet plan; ruw materiaal komt bovendrijven, waarover we vol verwondering schrijven. Als ware jutters spelen we met dat wat zich aandient. Deze frisse blik maakt creatief en vindingrijk. Kleine voorvallen kunnen opeens op de voorgrond treden. Er gaat een verhaal schuil achter ieder detail.

 
Zoals de zee zichzelf weerlegt, nee, juist legt/ golf over golf, cliché over cliché/ als kaarten bij een patience-spel/ en zich weer opraapt en zich opnieuw legt. (Herman de Coninck)

Zee
De zee heeft alle tijd. We luisteren naar de golven en de branding, naar onze adem, ons kloppende hart.  Ons hoofd waait leeg, precies wat we nodig hebben tijdens het schrijven. De zee geeft altijd frisse energie. We zijn ontvankelijk voor andere woorden die we nooit achter ons bureau hadden kunnen bedenken.

Diepzeeschrijven
Het door ons ontwikkelde spel ‘Diepzeeschrijven’ zet de woordenstroom in gang. Op de kaarten staan prikkelende vragen, die steeds dieper gaan. Je reist van de oppervlakkige, bewegelijke golven, naar de onderstroom en de keerpunten op de zeebodem van je leven. De wolkenvragen zijn uitdagend en op de toekomst gericht.

Vorm
We lezen poëzie van o.a. Herman de Coninck, Judith Herzberg, Vasalis, Spinvis en Theo Nijland. Ook de dierenverhalen van Toon Tellegen zijn vaak een bron van inspiratie. Aan het eind van de dag zetten we onze jutvondsten in een literaire vorm. En natuurlijk delen we onze teksten met elkaar.

We hopen je te ontmoeten, op Terschelling, in Bloemendaal of ergens anders aan zee,
Nanda Huneman en Jeanet van Omme

Hier lees je meer over ons en onze samenwerking.