Zondag 19 juni – het is bijna midzomer. De langste dag van het jaar. Een ideale dag om te schrijven over tijd. Eindeloze tijd, zomertijd, schemertijd, liefdestijd, vergeten tijd.

Met deze workshop geef je jezelf een dag tijd cadeau. Tijd om naar de horizon te staren, langs de zee te struinen, de zon op je huid te voelen. Tijd om het creatieve proces een kans te geven. Al wandelend en schrijvend jut je naar nieuwe woorden, vergeten herinneringen, flarden van gesprekken, personen en voorwerpen.

Eenmaal binnen, in de sfeervolle schrijfzaal met uitzicht, werk je je aantekeningen uit. Het door ons ontwikkelde Diepzeespel en Getijdespel geven richting aan je ideeënstroom. Concrete en creatieve schrijfopdrachten helpen je vervolgens om te kiezen en een passende vorm voor je tekst te vinden.

Je leert hoe je een tekst kan versnellen en vertragen. Hoe je een flashback en een flashforward schrijft. Je speelt met de tijd op papier.

Deze workshop is een goede manier om kennis te maken met het concept  Woorden jutten aan Zee. Regelmatig gaan we  naar Terschelling om ons dagenlang onder te dompelen in de zeelucht en inspiratie. Deze dag is een goed voorproefje van dit weekend.

Eigenlijk IS deze dag een weekend; de langste zomerdag die eindeloos lijkt te duren.

PRAKTISCH

Wanneer: Zondag 19 juni van 10.00- 17.00 uur
Waar: Parnassia-aan-Zee, Parnassiaweg 1, Bloemendaal-aan-Zee
Hoeveel:  125 euro (incl lunch)

Inschrijven via inschrijfformulier

Opbouw dag:

10.00 – 10.30 aankomen en kennismaken
10.30-13.00: wandelen, jutten, schrijven in stilte
13.00-14.00: lunch
14.00- 17.00: schrijven, vormgeven, voorlezen, luisteren